Jídlo

Místní jídla prostě musíte ochutnat, mají zcela odlišnou chuť a většinou právě díky koření, které ostrov proslavilo.

Základem je většinou maso s přílohou – brambory, rýží (wali) či kukuřičnou kaší (ugali). A samozřejmě plody moře – tresky, žraloci, mečouni, krabi, krevety, langusty, chobotnice. Nabídka záleží na sezóně a co rybáři dopraví na trh. Nejlepší jsou čerstvě opečené. Tradiční svahilskou specialitou je vaření plodů moře v kokosovém mléce. Plody moře prostě doporučujeme vyzkoušet – poměr kvality, velikosti a ceny je bezkonkurenční.

Nápoje

Kromě výtečné kávy a čaje, ochutnejte čerstvě vylisované exotického ovoce (ananas, papája, rambutan, mango) nebo šťávu z čerstvě vylisované cukrové třtiny. Výborná je Masala – čajová směs z vanilky, hřebíčku, zázvoru a kardamonu.
Místní piva jsou chuťově velmi podobná českému pivu – stojí za zkoušku

P1010551.JPG

This entry was posted on Neděle, Srpen 31st, 2008 at 9.41.
Categories: Strava.

Zanzibar je nejoblíbenějším místem novomanželů