Pochutiny

**Jídlo**

Místní jídla prostě musíte ochutnat, mají zcela odlišnou chuť a většinou právě díky koření, které ostrov proslavilo.

Základem je většinou maso s přílohou – brambory, rýží (*wali*) či kukuřičnou kaší (*ugali*). A samozřejmě plody moře – tresky, žraloci, mečouni, krabi, krevety, langusty, chobotnice. Nabídka záleží na sezóně a co rybáři dopraví na trh. Nejlepší jsou čerstvě opečené. Tradiční svahilskou specialitou je vaření plodů moře v kokosovém mléce. Plody moře prostě doporučujeme vyzkoušet – poměr kvality, velikosti a ceny je bezkonkurenční.

**Nápoje**

Kromě výtečné kávy a čaje, ochutnejte čerstvě vylisované exotického ovoce (ananas, papája, rambutan, mango) nebo šťávu z čerstvě vylisované cukrové třtiny. Výborná je *Masala* – čajová směs z vanilky, hřebíčku, zázvoru a kardamonu.

Místní piva jsou chuťově velmi podobná českému pivu – stojí za zkoušku!